Someron matkailuinfo

Kesällä 2023

Someron Kulttuurigalleria

Joensuuntie 20, Somero

Aukioloajat ke-pe 12-18, la-su 12-16

Muina aikoina

Muina aikoina
Kaupungintalon neuvonta,
Joensuuntie 20, Somero

puh. (02) 77911
info@somero.fi

Vakiintuneet tapahtumat

Olet saattanutkin jo kuulla – tai vierailla – vakiintuneissa tapahtumissa, eikä se ole mikään ihme! Kesäkaudella Somero on parhaimmillaan, tunnelma on hyväntuulinen ja upeita tapahtumia järjestetään ympäriinsä.


Ruokava

Ruokava-messuilla, jotka järjestetään Monitoimitalolla, Kiiruuntie 6, on tilaisuus ostaa paikallisten sekä lähialueen yritysten ja yhdistysten valmistamia käsitöitä ja elintarvikkeita.

Kaupungin järjestämät Ruokavat ovat säilyttäneet suosionsa vuodesta toiseen. Keväällä messut järjestetään yksipäiväisinä pääsiäisen tienoilla, Kevät-Ruokavassa kävijöitä on perinteisesti vieraillut 3000-4000. Joulun alla, ensimmäisenä adventtiviikonloppuna Joulu-Ruokavassa kävijöitä on jopa 6000-7000.

Seuraa tapahtumaa tarkemmin tästä.

Somerniemen kesätori

Tämä kesätori täytyy kokea, sitä ei voi sanoin kuvailla. Kesälauantaisin keskellä ei mitään, käy valtaisa kuhina kun tuhannet ihmiset ovat tulleet Somerniemen kesätorille ostoksille ja vaihtamaan kuulumisia. Samassa paikassa on niin tori, markkinat kuin kirpputorikin. Tunnelma on iloinen ja välitön, ja jokaiselle löytyy jotakin. Ihmispaljous selittynee osittain sillä että matkaa Helsingistä on 80 km.

Tori on avoinna kesälauantaisin klo 8.00-13.00. Lisätietoa kesätorista ja sen aukioloajoista Somerniemi-Seuran ylläpitämillä nettisivuilla.

Suviheinäviikot

Someron kesän kohokohdaksi on noussut Suviheinäviikot, jotka perinteisesti on alkaneet juhannusta seuraavana perjantaina ja kestäneet reilu pari viikkoa.

Suviheinäviikoilla Somero on eloisimmillaan, kun eri alojen toimijat, yritykset ja yhdistykset järjestävät menoa ja meininkiä kaikkien iloksi. Kulttuurillisia ja liikunnallisia tapahtumia riittää joka päivälle ja kaiken ikäisille.

Seuraa tapahtumaa tarkemmin: tapahtuman Facebook-sivut

Katutanssit

Elokuun ensimmäisenä lauantaina pääkadun valtaavat perinteiset katutanssit, joita rytmittävät monenmoiset esiintyjät ja ohjelmat. Katutansseihin voi osallistua kuka tahansa mukavasta illasta kiinnostunut.

Yli kymmenvuotista tapahtumaa järjestää Somero Sydämessä ry.

Avoimet Kylät

Kesäkuun toisen viikonlopun lauantai on valtakunnallinen Avoimet Kylät-päivä – Suomen suurin kaikille avoin yleisötapahtuma. Silloin kaikki tiet vievät kyliin ja kylätapahtumiin. Myös Somerolla kylät järjestävät vuosittain Avoimet Kylät-tapahtumaa varten runsaasti kesäohjelmaa ja toivottavat kaikki kyläilystä ja lähimatkailusta innostuneet tervetulleiksi tutustumaan kylien elämään!

#avoimetkylät

Seiväskarnevaalit

Lajin valtakunnallinen näyteikkuna, tapahtuma, jossa ikäkausiurheilijat, nuoret ja huippu-urheilijat viettävät yhteisen pidennetyn viikonlopun yhdessä harjoitellen, kilpaillen ja vapaa-aikaa viettäen. Perinteisillä Someron Seiväskarnevaaleilla kohtaavat lajin entiset, nykyiset ja tulevat huiput.

Seiväskarnevaalit järjestetään vuosittain Suviheinäviikkojen toisena viikonloppuna.

Seuraa tapahtumaa tarkemmin tästä.


Matkailukartta ja Someron palvelut